fbpx
Kapcsolatok

Milyen az igazi nő?

Femme fatale vagy meleg vacsorával hazaváró anya és takaros feleség? Múltkori, a mitől férfi a férfi témáját boncolgató bejegyzésem után a női nem sem maradhat le a listáról. S hogy milyen az igazi Nő? Nőként ezt talán egy fokkal nehezebb megfogalmaznom, hiszen a férfiakat folyamatosan méregetjük, elemezzük, de a női nemmel többnyire csak önkritika formájában találkozom.

Azt tudom, hogy mikor érzem magam igazán nőnek, és azt is tudom, hogy mikor látok valakit Nőnek. Meg azt is, hogy mi a hőn vágyott célom, milyen Nő szeretnék lenni, miért foglalkozom annyit magammal – testileg és lelkileg egyaránt.

Mert igenis számít a külső. Kell a fizikai vonzalom, az erő, ami megragadja a tekintetet. De ez nem feltétlen azt a fajta szépséget jelenti, ami ömlik ránk a plakátokról, Instagramról. Nem műanyag, nem filterezett, nem mesterkélten, órák alatt létrehozott.

Milyen az igazi nő?
Fotó: Unsplash
Egy igazi nő igényes.

Tisztában van a saját szépségével, tudja, hogyan és hová fektesse a hangsúlyt. És ez nem azt jelenti, hogy mindig mindenhol tűsarkúban és remekbe szabott ruhakölteményekben jelenik meg – az adottságok melegítőben is érvényesülnek, egy jól vágott frizura smink nélkül is kiemeli az arcvonásokat, és a tornacsuka igenis jó dolog.

Egy Nő nőiessége nem a ruhadarabokon múlik, vagy azok méretén, hanem, hogy hogyan viseli őket. Milyen a tartása, a járása, a gesztusai. Azt mondják, egy igazi nő díva a társaságban, séf a konyhában és kurva a hálószobában. A dívalét pedig pont erről szól: a tartásról, a kecsességről, az eleganciáról, a finomságról. A kecsesség egy bizonyos tekintetben maga a szépség, hiszen gondolatban a kifinomultsággal és a könnyedséggel azonosítjuk.

De a díva mégsem egy lányregény feddhetetlen főszereplője, hiszen szenvedélyes, humoros és nem riad vissza a pikánsabb témáktól sem. Intellektusa nem csak a komoly területeken ragyog, de pajkosságának is új fényt ad. Érzelmileg érett, felnőtt a szó minden értelmében. Felelősségteljes, független, saját akarattal és véleménnyel. Nem igába hajtja fejét, hanem csatlakozik, egy hozzá hasonló Férfihoz.

Mert a Nő nem pasizik.

Nem száll be a pasik játékába, csak mindentudó mosollyal nyugtázza a helyzetet. Ez már nem az ő színtere, meghagyja a csajoknak. Ő már ebből kinőtt. Megvan a története, megvoltak a fájdalmai és látja maga mögött az összetört és széttépett akadályokat, amelyeket legyőzött, hogy ide juthasson. Hogy Nővé érhessen.

Olyan Nővé, aki élvezi az életet, szereti a mindennapjait és jól érzi magát a bőrében. Nem ragaszkodik bármi áron, nem néz el mindent, és tisztán, követhetően halad az útján. Nincsenek nyomában törött cserepek, felperzselt terek, önmagát sem bántja már. Elfogadja a hibáit, dolgozik rajtuk; kudarcaira lehetőségként tekint.

Elégedetten néz a tükörbe reggel, smink nélkül és a nap végén is, mikor a napi fáradalmak nyomot hagytak az arcán.
Milyen az igazi nő
Fotó: Unsplash

Az igazi nő szeretetteljes, gondoskodó és törődő. Biztat, motivál és ösztönösen megtalálja , hogy mi a szeretetnyelved. Ha nem is séf a konyhában, vagy konyhatündér és klasszikus értelemben vett háziasszony, otthonná varázsolja a lakást, pusztán a jelenlétével.

Elképesztő átváltozásokra képes – hiszen ne feledkezzünk meg a dívalét és a háziasszony mellett dolgozó nőről, aki dönt, irányít és ellenőrzés alatt tart, vagy forróvérű oldaláról, aki csábításkor tör elő.

Egy igazi nő igenis szereti a szexet. Nem tabu számára a testiség, hanem megéli azt. Tisztában van a saját teste működésével, nem fél tőle, nem szégyelli, nem takargatja, és nem tagadja meg. Csábít és engedi, hogy elcsábítsák.

S ezt csak egy Férfi mellett éli meg. Nem srác, nem pasi, nem fiú. Férfi. Mert a Férfi tudja, hogy mitől Nő a nő, és felismeri, ha találkozik eggyel. Na, olyankor jön a villámlás méretű szikra. De erről majd máskor.

Szeretettel,

Ildi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük