fbpx
Kapcsolatok

Létezik-e az Igazi?

Lelki társ, ikerláng meg másik fél, vagy ki tudja, még hányféleképpen szólítják a nagy Őt. Ez is azt mutatja, hogy mennyire aktívan foglalkoztatja az embereket az a kérdés, hogy létezik-e az Igazi.

Mindenki Őt keresi. Azt, aki mellett megnyugvásra lel, aki mellett otthonra talál ebben a hatalmas világban, akivel majd olvasnak egymás gondolataiban és befejezik a másik mondatait, mint egy szép, rózsaszín füstgéppel megtolt hollywood-i jelenetben.

Címkézni mindenki szokott. Szeretjük rásütni minden emberre, kapcsolatra, szituációra azt, hogy mi, vagy milyen, berakni az annak megfelelő dobozba, majd szépen elrendezni a polcon, hogy jól szabott kis tökéletes életünk mehessen az egó-kirakatba.

Mit társítunk az Igazihoz?

A tökéletes szerelmet. Hűséget, odaadást, türelmet, megértést, izzó szenvedélyt, meg mindennek a legmagasabb fokát. Erre várunk, ezt keressük minden sarkon: a boltban, a metrón, a Tinderen, az edzőteremben… Keresünk valakit, akire rásüthetjük, hogy ő az Igazi, hogy aztán a címke takarása alatt folytassunk mindent tovább.

létezik-e az Igazi
Fotó: Unsplash

Mert az Igazi csak egy címke. Úgy működik, mint egy vonalkód: lehúzzák a kasszánál, meglátod, hogy mi az ára, és viszed haza, hogy a Tiéd, megvetted, innen tőled ugyan senki el nem viszi. Elmondhatod magadról, hogy megtaláltad az Igazit.

De tudod, mit gondolok én igazából erről az egészről?

Azt, hogy ha van egy ember, aki mellettem áll, akit tisztelek, akire fel tudok nézni, és akit úgy tudok szeretni, ahogy korábban még soha senkit, akkor nem érdekel, hogy Ő-e az. Ha valaki mellett saját magam legjobb kiadása vagyok, mert motivál, épít, segít és ösztönöz, akkor pont mindegy, hogy létezik-e az Igazi. Ha valaki olyan tüzet, szenvedélyt és vágyat ébreszt bennem, ami nem felemészt, hanem forrón tart, akkor azt élvezni akarom és nem beskatulyázni. Ha úgy tudom őt szeretni, hogy ő attól teljesebb, jobb és egészségesebb lesz, akkor adni akarok, mert tudom, hogy nem fogy el, amit nyújtani tudok.

Fotó: Unsplash

Ha a nap végén jobban érzem magam attól, hogy ő létezik és mellettem áll, a társam az utamon, akkor lényegtelen, hogy van-e címkéje. Ha elfogadja azt, hogy nem vagyok tökéletes, és én is úgy látom őt a maga valójában, akkor nem akarom tudni, miért jött. Ha megéljük együtt az egységet, a teljességet, akkor nem érdekel semmi más.

Ne akarj az Igazi címkéje mögé rejteni olyan érzéseket, helyzeteket, amelyek méltatlanok Hozzád.

Számtalanszor fordul elő, hogy azért, mert kijelentettük valakire, hogy ő a nagy Ő, akkor elnézünk neki olyan dolgokat is, amelyek miatt már rég hátat kellett volna fordítanunk. Ne engedd, hogy a négyzetekben gondolkozó, mindent beskatulyázni akaró világ, amely az egódra épít, meglovagoltassa Veled is az Igazi-trendet. A boldogság nem egy címke, nem attól függ, hogy valakire rámondhatod-e az elvárások, előítéletek alapján, hogy ő az Igazi.

Nincs tökéletes ember, nincs tökéletes kapcsolat sem. Te sem vagy tökéletes. A kapcsolaton dolgozni kell, a lángot napról napra szítani kell, a szenvedélyt éltetni kell, a másikat pedig fokozatosan ismerni – megismerni sosem fogod igazán, mert ahhoz túl gyorsan változik. A legtöbb, amit tehetsz, hogy odateszed magad és elkötelezetten dolgozol azért, ami Neked jó.

Bízz magadban eléggé ahhoz, hogy tudd, mi a jó Neked. Ismerd meg Önmagad eléggé ahhoz, hogy tudd, mire vágysz, mire van szükséged, s Te mit tudsz nyújtani. És ha valaki mellett megéled a legtisztább önvalódat, akkor ne foglalkozz azzal, hogy Igazi-e vagy sem. Csak éld meg a pillanatot. Az összest, amit vele tölthetsz. Mert „szeretni kell, és szeretve lenni jó.”

Szeretettel,

Ildi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük