fbpx
Kapcsolatok

Május a szerelem hónapja

Elvileg azért, mert a csupa virág és illat természet jó hatással van a bimbózó románcokra, a melegedő napsütés pedig kiolvasztja a szíveket, és ahogy éled a természet, az emberi hormonok termelése is tűz körüli násztáncba kezd. Gyakorlatilag idén a „bújjunk minél közelebb egymáshoz, mert különben megfagyunk” elve működik, de ettől függetlenül hoztam egy szép szerelmes témát, amit kifejezetten mostanra tartogattam.

Jay Shetty neve lehet, hogy Neked is ismerős. Egy londoni fiatal, aki 3 évnyi távol-keleti szerzetesség után meghódította a világot motivációs előadásaival, több billió (nem, nem elírás) videómegtekintéssel rendelkezik, és az egyik legbefolyásosabb személy jelenleg a világhálón. A hat éve alkotnak egy párt a most már feleségével, így írt hat tanulságot, amit a közösen eltöltött évek alatt megtanult. Többször is visszaolvastam az elmúlt hetekben, mert tényleg időtálló igazságokat fogalmaz meg.

És ha már május a szerelem hónapja, akkor ünnepeljünk egy kis önfejlesztéssel is – gondolok itt főleg az egónkra és az elvárásainkra.
május a szerelem hónapja
Photo by Taylor L. Spurgeon on Unsplash
  1. „A szerelem közös fejlődés, de a fejlődés maga mindenkinél másképp fest. Föl kell fedezned, hogyan fejlődik a másik és segítened kell a fejlődését, de azon az úton, ami neki természetes és magától értetődő, nem azon, amit Te vársz el magadtól.
  2. Nem azért létezik a párod, hogy Téged boldoggá tegyen, mert az a Te felelősséged, hogy boldog légy. Azért van itt, hogy támogasson, emeljen és hozzáadjon ahhoz, amit teszel. És ez kölcsönös.
  3. Nem azért van párod, hogy jóllakassa az egódat és a bizonytalanságaidat. Azért van, hogy önmaga legjobb verziója legyen, illetve bátorítsátok, felvilágosítsátok és erősítsétek egymást.
  4. Vannak olyan időszakok, amikor Te vezetsz, és vannak, amikor ő. Ezért nagyon fontos fölismerni, hogy mikor kell átadni a vezetést és engedni a másikat, hogy tegye, amit kell.
  5. Ha bármikor probléma, vita vagy kihívás adódik, emlékezz arra, hogy nem Te vagy a párod ellen, hanem Ti ketten álltok a problémával szemben. Egy csapat vagytok, nincs jó és rossz, nincs nyertes vagy vesztes.
  6. Magasabb lelki és szellemi célok nélkül minden kötelék meggyengül és eltörik. Emlékeztessétek egymást a prioritásokra, a folyamatokra és a gyakorlásra! Inspiráljátok egymás szívét és lelkét!

A szerelem a támogatásról szól, és nem az áldozatokról.

A szerelem kommunikáció, nem kompromisszum.

A szerelem bizalom és nem tolerancia.

A szerelem energia, nem egoizmus.

De mindez időbe telik. Ne várd el már az első napon.”

Szeretettel,

Ildi

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük