fbpx
Kapcsolatok

Üzenet a nőnek, aki normális férfira vágyik

Rendre futok bele az olyan jellegű panaszáradatokba, akár az online térben, akár személyesen, amelyek arra irányulnak, hogy normális férfiak már nincsenek, és mindenki az üresfejű libákra utazik, aki csettintésre rakja szét a lábát és a többi, és a többi. Most lett elegem és kérek elnézést a férfiaktól ezek miatt a női nem nevében.

Kedves női lény! Ne haragudj, de igazi Nőnek nem tudlak nevezni, ha folyamatosan sírsz és panaszkodsz a társadalom férfi részlege miatt – vagy épp azért, mert egy „szemétláda megint kihasznált”, vagy, mert éppen nincsen senki, aki betöltené az életedben lévő hiányosságok miatt tátongó űrt.

Ha egy szemétláda kihasznál, az pont annyira a Te sarad, mint az övé.

Te hagyod, ő meg él a helyzettel, szóval zsák meg a foltja. Ha pedig épp nincs, és csak nyavalyogsz, meg siratod az életed, ami pár nélkül mit sem ér, akkor lehet, hogy előbb a saját házad táján kellene söprögetni, mielőtt lehúzod a WC-n a társadalom egy jelentős részét, azzal a felkiáltással, hogy az összes egy barom.

normális férfi
Photo by Emiliano Vittoriosi on Unsplash
Kérlek szépen, vegyél most elő egy üres lapot.

Kezedbe fogj tollat, és kezdd el szépen felsorolni egymás alá azokat a tulajdonságokat, amelyek szerinted jellemzik a normális férfit. Tekints el a külsőségektől, most nincs szükség arra, hogy milyen legyen a szeme, haja, magassága. Tisztán értékekre és belső tulajdonságra helyezd a hangsúlyt, nemtől függetlenül.

Ha megvan, fogj egy másik üres lapot. És annak tudatában, hogy a partnerünk valójában egy tükör, és egy jól működő kapcsolatnak az az alapja, hogy nem két fél, hanem két teljes és egészséges egyén működik együtt, vedd végig a tulajdonságokat, és írd föl, egyes szám első személyben.

Ha írtál olyat, hogy őszinte, akkor gondolj bele, hogy mikor Te megismerkedsz valakivel, vajon mennyit kell vetítened ahhoz, hogy a kampányidőszakban ne azt mutasd, aki vagy, hanem azt, aki lenni szeretnél. Ha azt írtad, hogy hűséges, akkor gondolj bele, mennyire vagy hű magadhoz és az elveidhez, mikor az első fickónak, aki szépen mosolyog Rád, és éppen csak elmegy, máris szeretnél örök hűséget fogadni. Ha írtál olyat, hogy törődő és gondoskodó, akkor gondolj bele, hogy Te mennyi mindent adnál fel azért, hogy kiszolgálhass valakit, mennyi mindenről mondanál le, amit szeretsz, csak azért, hogy önmagad feladva, körbe ugráld a másikat, szeretetért és figyelemért esedezve.

Vedd végig a listádat, mert az a tükröd.

Ha ezek az elvárásaid, akkor gondold végig, Te mit tudsz cserébe nyújtani? Ha normális férfira vágysz, akkor Te vajon mennyire vagy normális? Szerinted az általad körbeírt férfi arra vágyik, hogy egy olyan nő mellett legyen, aki esdekel a figyelemért, aki arra tette fel az életét, hogy párt találjon magának, és félembernek érzi magát, ha épp nincs, aki fogja a kezét, vagy, akit kiszolgálhasson?

Inkább használd ki az időt és fejlődj. Mert lehet, hogy azt mondod, készen állsz egy kapcsolatra, de azt is tedd hozzá, hogy milyenre. Lehet, hogy készen állsz a szerelemre, de melyikre?

Tartsd tiszteletben azt a férfit, akit jövendőbeliddé szeretnél. Ha magadnak a legjobbat akarod, a normálist, akkor ne gondold, hogy a másik majd kevesebbel is beéri. És jól jegyezd meg: tökéletes nincs. Magadon is dolgozni kell és a kapcsolaton is majd. De magaddal kell kezdeni.

Szeretettel,

Ildi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük