fbpx
Helyek

Miért mentem el egyedül nyaralni?

Legegyszerűbben kifejezve azt mondhatnám, hogy azért, mert fel voltam háborodva, dühös voltam és mérges, mert a világ úgy működik, mintha az utazás kizárólag páros, csapatos vagy családos jog lenne. Én pedig nem akartam, hogy a kapcsolati státuszom határozza meg az életemet ilyen szempontból.

Az egyedülállóság olyan, mint valami stigma. Rásütik a homlokodra, mint tehenekre a billogot, és Neked onnantól kezdve nincs is más dolgod, mint sajnálkozni, pityeregni, folyamatosan kirittyentve billegni a tűsarkakon, hogy a hímneműek felkapják a fejüket a sarokkopogásra. Ezen kívül szabadidődben bújnod kell a Tindert és olyan helyeken kell rendre megfordulnod, ahol esélyed van a sikeres ismerkedésre, másképp hallgathatod, hogy be vagy zárkózva, elszigeteled magad és valójában élvezed, hogy egyedül vagy.

És ha így van, akkor mi van?

Gyógyulok, na. Huszonhét évet próbálok a helyére billenteni kisebb-nagyobb sikerekkel. Az utazás pedig egy olyan csoda, amit semmilyen körülmények között nem akarok megvonni magamtól. Ezért nagyon bátran megvettem a repülőjegyemet, lefoglaltam a szállásomat és száműztem magam Milánóba egy hosszú hétvégére.

Photo by Cristina Gottardi on Unsplash

És egy percét sem bántam meg. Csendben voltam. Körbejártam a várost, és annyi ücsörögtem templomokban, amennyi csak jólesett. Nem féltem. Eszembe sem jutott, hogy bajom eshet, vagy bármi történhet velem. Teljes biztonságban léteztem a saját kis világomban, amit arra a pár napra áthelyeztem egy másik országba. Otthon éreztem magam. És minél több helyen fordulok meg, minél szélsőségesebb helyzeteket élek meg, annál inkább hiszem azt, hogy a világon bárhol otthon lehetek, ha magamban otthonra találok.

És onnantól kezdve nem lesz ciki az, ha egyedül indulok útnak. Nem lesz ijesztő az, hogy nem ismerek senkit. Nem fog visszatartani semmi. Csak a vágy fog élni, hogy felfedezzek, tapasztaljak, lássak és érezzek. Bárhol is legyek a világon, én már ott leszek magamnak.

Bármikor elindulnék újra, és szerintem el is fogok. Neked mi a kifogásod?

Szeretettel,

Ildi

 

2 hozzászólás

 • Ervin

  Szia Ildi,

  Nah ez tök jó, szuper utazás lehetett :D.
  Ez így van könnyű a kifogásokat keresni, de jó látni valaki túl lép ezen.

  Nem osztol meg pár jó fajta képet Milánóról biztos szépek :).

  Ervin

  • mildiko

   Nem vagyok egy nagy fotós, szóval sajnos nem nagyon van mit megosztani ilyen téren – de szerintem nem is ez a lényeg 🙂 Tényleg különleges és csodás út volt, alig várom a következőt 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük